Welkom/ Welcome

Hallo beste bezoeker, Welkom op mijn blog, waar ik mijn creatieve uitspatting laat zien, en ook wel eens iets anders wat me bezig houd.

Hello dear Visitor, Welcome to my blog,here you can find my crafts and other things that are on my mind.

When life gives you scraps, make quilts


zaterdag, december 04, 2010

jippie eindelijk af

sorry voor de foto, in het donker gemaakt, vanmorgen waren de batterijen vd de digi leeg, snel in de oplader gedaan, en toch maar een foto gemaakt, zal morgen overdag proberen een betere te maken.
Heb wel gesmokkeld, dit was de quilt die maar niet af wilde, quilten wilde slecht doordat de tussenvulling fleece is, einedlijk was die gequilt, bleek dat de borders er veel te ruim omzaten kreeg ze niet mooi, allemaal plooitjes, en ik wist wat er zou gebeuern als ik hem aan de kant zou leggen, dus donderdag snijmat op tafel liniaal en rolmes gepakt en de border (15 cm snik) er afgesneden, en daar de bies van gemaakt en die er gelijk opgenaaid, gisteren avond was ik klaar met de bies tegenzomen.pfff dit was een quilt die van af het begin tegen zat, had lapjes gekocht op het stoffen spektakel (3 jr terug?) keurig netjes opgevouwen, toen ik thuis kwam wist ik waarom er waren hele stukken verschoten wat je niet zag door het opvouwen. heb ze toch maar opgesneden in grote blokken, met het idee dat het dan maar een speelkleed werd, vandaar ook de keuze voor fleece. maar goed hij is af en Alice is dr blij mee, kan ze mooi mee buiten spelen vd zomer, en nieuwe quilt is al in de maak (lovebird lane en die word teminste een 1 persoons maat)
maar nooit geen fleece als vulling meer als ik met de hand quilt.
zo nu de jopie's dromenquilt af maken, ben al over de helft met quilten, een fiberfill vulling en dat quilt heerlijk, daarna is Rick zijn quilt aan de beurt, daar ligt al een wollenvulling op te wachten, of wat zal dat lekker quilten. jammer dat ik hem nog moet sandwitchen (is 1,40 bij 2mtr)

1 opmerking:

Jantine zei

Ik kan me je frustratie goed voorstellen! Groot gelijk dat je de randen er maar afgehaald hebt als het echt niet lukte. Zo is hij ook goed te gebruiken, zeker door een kind als speelkleed!