Welkom/ Welcome

Hallo beste bezoeker, Welkom op mijn blog, waar ik mijn creatieve uitspatting laat zien, en ook wel eens iets anders wat me bezig houd.

Hello dear Visitor, Welcome to my blog,here you can find my crafts and other things that are on my mind.

When life gives you scraps, make quilts


woensdag, november 05, 2008

Snert real dutch pea Soup

For the Englisch readers here you can find teh recipe:http://www.coquinaria.nl/english/recipes/Dutchpeasoup.htm, The first time I made it, started yesterday eening with cooking the pig trotters ( You do not want to know what I said when I saw them blehhh) It's on the stove , with all the that to go in it, and It taste just luke the way my mom made it, I mis her so much, when she was still here I would have phoned to tell here.

Ik ben voor het eerst snert aan het koken!,had in de vriezer varkenspootjes liggen (blehh wat moet ik daar mee dacht ik)en die heb ik gisterenavond opgezet, lekker laten sudderen, weet nu waarom erwtensoep zo dik is! vanochtend met school naar de kerk geweest voor dank dag,dus vanmiddag kon ik weer verder, botjes/prutjes etc er uit gehaald, split erwten erbij en de spek, later de groenten en het staat nu te pruttelen en het ruikt me toch lekker! heb al stiekum geproeft en het smaakt net ze als de erwtensoep die me moeder altijd maakte, ben me toch een party trots op mezelf!straks de spek en rookworst in plakjes snijden, wat zullen we smullen vandaag.dit zijn van die momenten dat ik me moeder mis, als ze er nog was geweest had ik allang aan de telefoon gehangen om het haar te vertellen.

willen jullie het ook maken hier staat een recept ik heb het ongeveer zo gemaakt was alleen lui en heb 2 zakken met kant en klare snert groente gekocht.http://www.coquinaria.nl/recepten/bouillons/erwtensoep.htm

2 opmerkingen:

Carin zei

Ik zit hier even te gruwelen... niets persoonlijk hoor LOL maar ik hou helemaal niet van snert. Ik krijg het gewoon niet door mijn keel. Maar blij te horen dat het jullie wel heeft gesmaakt !

maya zei

O, heerlijk! Bij mij staat hij nu ook te pruttelen, al de hele middag! Ik maak alleen een vegetarische versie, met vegetarische rookworst van de AH. Straks lekker smullen met wat zelfgebakken brood erbij...